Permanente make up voor de wenkbrauwen

Je leest dit waarschijnlijk omdat je denkt (zeker te weten) dat permanente make up niet geschikt is voor jouw vette huid. Misschien heb je het zelfs wel eens laten doen en ben je meerdere keren teruggegaan naar de salon omdat het pigment na een paar weken alweer verdwenen was.

Was dat misschien microblading? Want er zijn inderdaad technieken die minder geschikt zijn voor jouw huid. Er zijn gelukkig óók technieken die jouw huid wél aankan. Hierover lees je in dit blog.

💛 Waarom permanente make up soms niet pakt bij een vette huid

De grootste moeilijkheid van een huid met grove poriën (vettere huid) is dat vanaf het begin van de PMU behandeling de huid al gaat “protesteren“.  Als pigment op de reguliere manier wordt geplaatst (zoals de artiest dat standaard bij iedere huid doet) zal de huid meteen veel wondvocht produceren omdat de naald te scherp is, wat het net ingebrachte pigment direct (en de dagen na de pmu sessie) meeneemt de huid uit. Dus een scherpe naald, op een hoge snelheid is te heftig voor jouw huid.
Bovendien produceert jouw huid van nature veel talg (hey, beter! want minder rimpels!), waardoor het pigment dat wel blijft zitten, met een paar weken uiteindelijk ook verdwenen is.

💛 Welke PMU techniek blijft dan wel langer zitten!?!

Powderbrows! Gezet met de machine en een daarvoor geschikte naald. Deze techniek, mits goed toegepast, is veel zachter voor de huid.
Permanente make up met een mesje, zoals microblading, is per definitie niet schikt voor jouw huid. Het is de scherp en de huid zal dus teveel wondvocht aanmaken, zoals hierboven beschreven.
Heb jij dus een slechte ervaring met permanente make-up, dan is de kans groot dat de verkeerde techniek is gebruikt bij jouw huid.

💛 Investeer in de juiste PMU artiest

Als de artiest goed getraind is, met de nodige ervaring, weet hij/zij welke methode gebruikt moet worden.
Vraag dus altijd naar de ervaring van de artiest met jouw huidtype.

💛 Permanente make up voor de wenkbrauwen, jouw go to?

Ben je op zoek naar een oplossing die ervoor zorgt dat je niet meer elke ochtend hoeft bij te tekenen, of wil je af van het verven van je wenkbrauwen (wat altijd na een dag al van je huid verdwenen is)?

Misschien is permanente make up voor jouw wenkbrauwen dan toch wel de oplossing voor jou.
Ik hoor steeds vaker ¨ik heb al eens pmu laten zetten maar dat bleef niet zitten. Ik heb geen geschikte huid¨. Die heb je wel! Alleen trof jij niet de geschikte pmu artiest voor jouw wenkbrauwen.
Eerlijk is eerlijk, je zal echt wel wat eerder terug moeten komen voor de touch up. Eerder dan iemand met een normale of droge huid. En dat zal gemiddeld met een jaar zijn in plaats van anderhalf tot twee jaar.

Kies voor permanente make up bij Salon Von Westland, want dit is…:

  • … Natuurlijk ogend
  • … Nooit te donker
  • … Altijd maatwerk, dus de vorm en kleur die het beste past bij jouw gezicht en huidtype
  • … Stap voor stap gezet. Alle keuzes maken we samen. Van vorm tot kleur en intensiteit.
  • … Geplaatst met de allerbeste producten, conform de meest recente Europese richtlijnen.

Wil je meer lezen over deze technieken? Lees vooral door op deze pagina
over permanente make up bij Salon Von Westland.

Kom gezellig langs in mijn salon in Naaldwijk voor alle populaire wenkbrauw behandelingen. Of kies voor de populaire behandeling: Allereerste keer bij de wenkbrauwstylist. Ik neem dan ruimer de tijd voor advies op maat én een behandeling die past bij jou en jouw wensen.

Ik neem graag de tijd jouw (en mijn) mogelijkheden en wensen te bespreken!
Zie ik je gauw?